Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A távközlési adó ügyfelekre hárítását firtató felvetésre Selmeczi Gabriella azt válaszolta: "Magyarországon van három társaság, amely szolgáltat. (...) Ha az egyik cég azt mondja nekem, hogy rám hárítja a telefonadót, akkor fogom magam, odébb állok, és egy másik társaságnál kötök szerződést".

Leszámítva 2012 második felét, amikor a különadót és a telefonadót is meg kell fizetniük a telekommunikációs cégeknek, 2013 januárjától már kisebb lesz ezeknek a társaságoknak az adóterhelése, "tehát nyugodtan csökkenthetik a távközlési díjakat" - mondta, majd megjegyezte: az adatok azt mutatják, hogy a telekommunikációs cégek az ágazati különadót sem hárították tovább a lakosságra, sőt még csökkent is az árindex, ezért reméli, az egyik társaság most csak hirtelen felindulásból közölte azt, hogy emelni fogja az árait.

Rámutatott, Magyarországon rendkívül drágán szolgáltatnak a távközlési cégek. Ezzel kapcsolatban idézte a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, az OECD tanulmányát, amely arról szól, hogy "Magyarország világbajnok, nálunk a legdrágább a mobilozás".

Arra a kérdésre, nem tartanak-e európai uniós eljárástól a telefonadó miatt, a szóvivő nemmel válaszolt. "Mi nem az EU miatt aggódunk, hanem inkább arra koncentrálunk, hogy ezeket az adókat ne a családok viseljék" - fogalmazott.