Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Klubrádió riporterétől értesült Simicska Lajos arról a bírósági ítéletről, amely szerint cége, a Közgép visszatérhet a közbeszerzési piacra, ahonnan korábban a Közbeszerzési Döntőbizottság kizárta a vállalkozást - írja az hvg.hu.

Önnel beszélek először erről, meglepő, de ha ez így van, annak nagyon örülök - mondta Simicska a Klubrádió hangfelvételén, és az is elhangzik tőle, hogy politikai okokból zárta ki a Közbeszerzési Döntőbizottság a Közgépet a közbeszerzésekből, szerinte ezek jogon kívüli dolgok, egy politikai akció része, ezért is van meglepődve. Azt mondta, örül, hogy bizonyos területeken a dolgok úgy működnek, ahogyan egy jogállamban működniük kell.

Simicskát az Index is felhívta, a lap kérdésére, miszerint egyes hírek szerint békülés folyik Orbán Viktorral, Simicska azt felelte: "Na de ki az az Orbán Viktor?". Ezzel akarta érzékeltetni, hogy mi a válasz a békülésre vonatkozó kérdésre.

Annyit azért üzent a hatalmon lévőknek, hogy "ha Magyarországon tényleg jogállam van, tartsa magát mindenki a jogi keretekhez, mert ha egyszer kikerülnek a hatalomból, az ügyeiket számon fogják rajtuk kérni". Aki megpróbál átlépni a jogszabályokon, és ezt én most számos esetben megtapasztaltam, azoknak el fog jönni az igazság pillanata - mondta az üzletember.

Simicska Lajos cégét idén zárták ki a közbeszerzésekből és eredetileg három évig egy közbeszerzésen sem indulhatott volna, ezt a döntést tegnap felfüggesztette a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság.