Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap érdeklődésére Nagy Andrea a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulta el, hogy kik az új gyanúsítottak, csak annyit mondott, hogy őket még a velük szemben korábban eljáró nyomozóhatóság gyanúsította meg. A nol.hu megemlítette, hogy Welsz Tamás legalább 500 magyarnak szerzett okmányokat különböző csalásokhoz, ügyeskedéshez. Olyanoknak, írják, akik offshore paradicsomok helyett itthon akarták elrejteni adózatlan vagyonukat a hatóságok elől, mentesülni akartak a súlyadó alól, vagy büntetés kockázata nélkül akartak gyorsan hajtani, ingyen parkolni.

A lap kérdésére a rendőrség viszont tagadta, hogy Welsz ellen eljárás indult volna.

Az Index infomációi szerint panamai csalási ügye miatt tavaly novemberben egyszer már rövid időre őrizetbe vették Welsz Tamást, aki Simon Gábornak segített abban, hogy a rejtélyesen szerzett vagyonát elrejtse. Ugyanebben a hónapban indult nyomozás Simon Gábor ellen is. Ugyanakkor vannak olyan információink, miszerint Welsz és Simon kapcsolatáról egy olyan, afrikai területen dolgozó hírszerző is árulkodott, akit az "útlevél-kereskedő" egyik fontos kapcsolataként emlegetnek.

Simon az NBH-t is átverte

Simon Gábor az Nemzetbiztonsági Hivatalnak is tagadta, hogy külföldi számláin jelentős pénze lenne, írja a Magyar Nemzet. Simon akkor esett át C típusú nemzetbiztonsági átvilágításon, amikor 2008-ban és 2009-ben munkaügyi államtitkár volt. Az ilyen vizsgálatoknak része egy kérdőív kitöltése, amin a vagyonról kell nyilatkozni. A lap értesülései szerint Simon ezen a kérdőíven egyszer sem tüntette fel, hogy jelentős vagyona lenne ausztriai bankszámláján.