Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A virtuális valutával kereskedő vállalat informatikai rendszeréből 4700 bitcoint tulajdonítottak el, a cég feljelentést tett, a rendőrség pedig nyomozást indított - írta az MTI.

A hatóságok informatikai rendszer elleni támadásként és lopásként kezelik az esetet, amely szerint az elkövetők jogellenesen tettek szert jelentős anyagi javakra. A nyomozást számítástechnikai bűnözés elleni szakemberek vezetik.

A szlovén sajtó szerint ez az első nagyobb összegű kriptovaluta-lopás Szlovéniában. A NiceHash arra kérte felhasználóit, hogy legyenek türelemmel a vizsgálat lezárásáig.

Bitcoinhoz három módon lehet hozzájutni. Pénzért vásárolható, illetve bármilyen termékért vagy szolgáltatásért cserébe elfogadható ellenértékként. A bitcoinszerzés harmadik módja az úgynevezett "bányászat". Ekkor a bitcoin-hálózathoz kapcsolódó speciális számítógépek bonyolult matematikai számítási műveleteket végeznek, és a rendszer mindig a számítást elsőként elvégző és publikáló gép tulajdonosának ítéli oda a virtuális fizetőeszközt, mintegy jutalomként.

Címlapkép forrása: Shutterstock