A közzétett adatok szerint a december 17-én a Millenárisban tartott ünnepség állófogadására és az ehhez szükséges bútorok bérlésére az ilyen tevékenységgel foglalkozó Bourbon Group vezetőinek érdekeltségében álló IZ-s Kft.-vel szerződtek majdnem 20 millió forint értékben. A Bourbon olyan nagyvállalati referenciákkal rendelkezik a területen, mint az Vodafone, a Cisco, az E-ON és a Microsoft, így a megbízás tulajdonképpen érthető - írta a lap.

Ahogyan az ezt kiegészítő szerződés is: az előadó-művészetet kiegészítő tevékenységgel foglalkozó Bambi Entertainment Kft. összesen bruttó 3,1 millió forintot kapott az "ünnepség megtartásához kapcsolódó szolgáltatások biztosítására, ami a lebonyolítástól a hangosításon át a takarításig szinte mindent lefedett. A cég az állmi kézben lévő Millenárishoz is köthető, hiszen tulajdonosa, Fodor Péter az intézmény vezető rendezvényszervezőjeként is szerepel. Sőt a Millenáris honlapja szerint az értékesítési kapcsolattartó is a Bambi Entertainmenthez tartozik.

A költségvetés felett őrködő tárca tavaly összesen 1237 darab szerződést kötött, ezek közül mintegy ezer esik ötmillió forint nettó alá, és 266 szerződés pedig ennél nagyobb értéket tartalmaz.

A legkisebb értékű szerződés egy uniós tábla gyártására vonatkozott: értéke bruttó 7340 forint. A legnagyobb kifizetések informatikai fejlesztésekhez kapcsolódnak: a két legnagyobb értékű szerződést a Microsofttal kötötte a tárca - olvasható a lapban.

Az NGM szerint a karácsonyi rendezvény teljes költségét, bruttó 25 881 533 forintot a működési költség év közbeni megtakarításából fedezte. A rendezvényre a tárca 2200 dolgozója kapott meghívást - közölte a tárca.