A Fidesz alelnöke, parlamenti frakcióvezetője Magyarországot egy biztonságos, stabil és fejlődő szigetnek írta le egy válságokkal teli világban vasárnap, a párt tisztújító kongresszusán. "Ahhoz, hogy ezt megőrizzük, egy út áll előttünk: magabiztos győzelem tavasszal, példa nélkül állóan, harmadszor, megszakítás nélkül" - idézte Gulyás Gergelyt az MTI.

Gulyás kötelességnek nevezte, hogy olyan magyar hazát teremtsenek, amely minden magyart hazavár. Értékelése szerint a migrációs válság megmutatta, hogy Magyarország ma Európa lelkiismerete.

Semjén: a baloldal olyan mint egy tál skorpió

Ha egységesek vagyunk, győzni fogunk - mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Fidesz tisztújító kongresszusán. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke szerint nagy tanulság, amit mindig szem előtt kell tartani, hogy 1994-ben, bár a jobboldal több szavazatot kapott, mégis a baloldalnak lett végül kétharmados mandátumtöbbsége. Azaz, ha "mi darabokban vagyunk, ők pedig egységesek, vesztünk, ha mi egyben vagyunk, ők pedig darabokban, akkor nyerünk" - fogalmazott Semjén Zsolt.

A kormányfő helyettese kiemelte, hogy a Fidesz-KDNP egy nagy gyűjtőpárt és egy világnézeti párt szövetsége, amihez a politikai belátáson és filozófiai alapon túl még valami kell, az emberi minőség. Ez náluk megvan, ez egy értékrendi alapokon nyugvó, "kipróbált bajtársi közösség", míg a baloldal olyan mint egy tál skorpió - idézte Semjént az MTI.

Schmitt Pál is beszélt

A volt köztársasági elnök Schmitt Pál azt mondta: újabb verseny, erőpróba előtt állnak, és minden tudásukra, hitükre, akaraterejükre szükségük lesz. Hinni kell a lelkiismeretesen elvégzett munkában és hinnünk kell magukban, a választott vezetőinkben és a nemzet egységében - mondta Schmitt. Kitért arra is, hogy meglett volna a gazdasági fedezete a budapesti olimpia megrendezésének, de "jött egy álomgyilkos, rossz pillanat", és az álom szertefoszlott.

Kövér sorosozott

A 2018-as parlamenti választást is sorsdöntőnek tartja Kövér László házelnök, a Fidesz országos választmányának elnöke, aki szerint a választás tétje az, hogy "megvédjük-e, ami a miénk, amiért megküzdöttünk".  Meg kell védeni a rendbeszedett pénzügyeket, a teljes foglalkoztatottság esélyét, a tartósan növekvő gazdaságot és jövedelmeket, a családtámogatási rendszert, valamint a közteherviselés új szisztémáját, amellyel bevonták a közcélok finanszírozásába a bankokat és a multinacionális cégeket, amelyek addig "korlát nélkül szivattyúzhatták ki az extraprofitot, amelyért meg sem dolgoztak" - véli Kövér.

Kövér szerint a legközvetlenebb fenyegetés a "tömeges bevándoroltatás", de ugyanaz a küzdelem zajlik a médiában, a kultúrában, az oktatásban, a nyelvhasználatban, mindenütt: "lezülleszteni, erkölcseiben szétzilálni, önazonosságában megroppantani (...), korlátlanul manipulálhatóvá tenni mindannyiunkat; ez a Soros-félék nyitott társadalma, az ő perverz szép, új világuk célja".

A kép forrása: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd