A térben és időben változó felhőzet mellett az ország nagy részén szombaton is több órára kisüt a nap. Helyenként - nagyobb eséllyel az Északi-középhegység térségében, északkeleten, valamint a Dunántúl nyugati felén - zápor, zivatar is kialakul. A szél csak zivatar környezetében erősödik meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 27 és 32 fok között valószínű.

Ez a helyzet Európában

A frontális rendszerek az Atlanti-óceán felett, illetve az Ural előterében vonulnak. A kontinens időjárását alapvetően két nagyméretű képződmény alakítja; a szárazföld északi felén anticiklon helyezkedik el, délen pedig sekély ciklonális mező található. A magasnyomás déli peremén Németország északi felén és Lengyelország középső részén összefüggő felhőzóna húzódik, másutt nagy területre kiterjedő felhőzet nem látható, főként nappali gomolyfelhő-képződés jellemzi a felhőzeti viszonyokat.

Továbbra is a Pireneusi-félsziget Európa legmelegebb pontja, ott 36, 37 Celsius-fokig is felmelegszik a levegő, de 30 fok körüli maximum-hőmérsékletet mérnek Dél-Franciaországban, a Skandináv-félsziget déli vidékein, valamit az Appennini-félszigeten és az Égei-tenger térségében is. A Kárpát-medence időjárását szombat estig az említett sekély ciklonális mező alakítja; nyári idő várható egy-egy záporral, zivatarral.