Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szerb kormány hajlandó garanciát vállalni a srebrenicai népirtással vádolt Ratko Mladicért, ha a hágai Nemzetközi Törvényszék ideiglenesen szabadlábra helyezi a boszniai szerbek egykori katonai parancsnokát - idézi a lapértesülést a szabadmagyarszo.com.

A vádlott családjának és védőjének kérését tiszteletben tartva a szerb igazságügyi minisztérium megtette a szükséges lépéseket az ideiglenes szabadlábra helyezés kérvényezése érdekében, azonban az erre vonatkozó döntést a belgrádi kormány fogja meghozni.

A boszniai Szerb Köztársaság hadseregének egykori parancsnoka családjának állítása szerint nagyon rossz állapotban van, ezért kérik Mladic ideiglenes szabadlábra helyezését, hogy otthon kezelhessék, ugyanis felettébb elégedetlenek a holland orvosok munkájával.

Az egykori tábornok az utóbbi hét évben három agyvérzést és egy szívrohamot kapott, teste jobb fele lebénult.

A "Balkán mészárosának" is nevezett Mladic kulcsszereplője volt annak a vérengzésnek, amelyben 1995. júliusában a Srebrenicához tartozó kravicei hangárban több mint ezer muszlimot gyilkoltak meg. A most 74 éves Mladicra legfeljebb életfogytiglani börtönbüntetés várhat, ha a bíróság bűnösnek találja.