Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Dunántúl déli felén, illetve Bács-Kiskun megyében szerda hajnalig 2-5 milliméternyi ónos eső valószínű, főként Somogyban és Baranyában hullhat ennél több. Csapadék a Balaton térségében az ónos eső mellett már inkább fagyott eső, illetve az északabbra fekvő tájakon (Dunántúli-középhegység, Pest megye) hó formájában várható, néhány centiméter friss hóval. Ugyanakkor kisebb ónos szitálás bárhol előfordulhat - írták.

Szerdán az ország délkeleti felén (az Alföldön, átmenetileg a középső országrészben, illetve eleinte még a Dél-Dunántúlon) továbbra is várható kisebb mennyiségű ónos eső. A Dunántúlon, illetve az ország középső tájain főként a nap második felében időszakos havazás valószínű. A csapadék mennyisége bizonytalan, de több helyen van esély 5-10 centiméternyi friss hóra is.

Az ónos eső veszélye miatt szerdára Budapestre és Pest megyére, valamint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Emellett Budapestre és Pest megyére, továbbá Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére a havazás miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken 12 óra alatt több mint 5 centiméternyi hó is hullhat.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 fok körül valószínű.