Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tarsoly Csaba, a cégcsoport elnök-vezérigazgatója az eseményen arról beszélt: az ETO Park Hotel kilencven embernek ad munkát, ezzel félezer közelébe emelkedett a komplexumban dolgozók száma. Hangsúlyozta, hogy nem támogatásokkal, munkanélküli segéllyel lehet egy országot felépíteni, hanem munkával, munkahelyteremtéssel.

Megemlítette: 900 milliós támogatást kapott a stadion fejlesztése, a szállodaépítést negyedmilliárd forinttal támogatta az Új Széchenyi Terv, az ETO Parknak pedig félmilliárd forint értékű Rába-részvényt juttatott Győr városa azzal a feltétellel, hogy cserébe tizenöt évig sportolhassanak ott a helyi fiatalok. A négycsillagos szálloda 103 szobás, ebből öt lakosztály, kettő pedig mozgássérültek számára akadálymentesített szoba.

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára az eseményen arról beszélt, hogy jó helyre került a stadionfejlesztési támogatás és az Új Széchenyi Terv 250 millió forintja. Mint mondta, négy létesítmény épült meg az ETO Park projekt részeként: egy "családbarát pláza", Közép-Európa legmodernebb sportkomplexuma, "amelyet Európában bárhol örömmel fogadnának el", labdarúgó-akadémia, kollégium és gimnázium, valamint az üzleti, a sport- és a konferenciaturizmust is kiszolgáló hotel.

A győri sportsikerekre utalva megjegyezte: a magyar sport ékkövei után a magyar stadionok ékköve is a kisalföldi megyeszékhelyé. Borkai Zsolt, Győr polgármestere és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke kijelentette: az új szálloda révén továbbfejődhet a város amúgy is virágzó idegenforgalma, amely az idei esztendő első nyolc hónapjában harminc százalékkal több vendégéjszakát mondhatott magáénak, mint a gazdasági válság előtti időszakban.