A budapesti légszennyezettség miatt Tarlós István főpolgármester hétfőtől elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy január 23-án, hétfő reggel 6 órától este 22 óráig tilos olyan a gépjárművel közlekedni, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód: 0; 1; 2; 3; 4, vagy amelyek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

A korlátozás további intézkedésig érvényben marad: ha addig nem vonják vissza, akkor hétfő után a hét többi napjára is vonatkozik a tiltás. A korlátozás betartását a rendőrség ellenőrzi, annak megszegése pedig szabálysértésnek minősül, amely akár 150 ezer forintos bírságot jelenthet az érintett autósoknak.

A szmog miatti korlátozás nem terjed ki az M0-ás budapesti szakaszaira, valamint Nagykovácsi és Remeteszőlős lakosainak átmenő gépjárműforgalma biztosítása érdekében a következő útvonalak szakaszaira: Budapest közigazgatási határa-Nagykovácsi út-Szépjuhászné útja-Budakeszi út-Budapest közigazgatási határa, továbbá Budapest közigazgatási határa-Nagykovácsi út-Nagyrét utca-Máriaremetei út-Hidegkúti út-Budapest közigazgatási határa.