Meglehetősen szokatlan szabályt vezetek be a Pest megyei - közel 3 ezer lakosú - Kakucson - derült ki az RTL Klub kedd esti híradójából.

A szóban forgó rendelet szerint aki "a község buszmegállóinak padjait, a buszmegállók környezetét nem azok rendeltetésének megfelelően, a közösségi közlekedést szolgáló autóbuszra történő várakozásra, hanem napközbeni ott-tartózkodásra használja, ideértve, ha 24 óra leforgása alatt összesen több mint egy óra időtartamban tartózkodik ugyanazon buszmegállóban elhelyezett padokon, vagy azok 5 méteres körzetében" szabálysértést követ el.

Ez a gyakorlatban nem csak azt jelenti, hogy egyhuzamban nem lehet több mint egy órát ülni a kakucsi buszmegállókban, hanem például négyszer 20 percet sem, különböző időpontokban, mivel egy napon legfeljebb 1 órára szabadok a padok. Az illető persze csak akkor követ el szabálysértést, ha úgy ül le, hogy nem a buszra vár. A büntetés a rendelet szerint 5 ezer forinttól 150 ezer forintig terjedhet.

Az RTL Klub híradójában nyilatkozó helyiek nem pontosan értik, miért kell korlátozni a buszmegállós padokon való ülés idejét és egyelőre azt sem lehet tudni, hogy miként fogják ellenőrizni, betartatni a szabályt. A tévések keresték a kakucsi polgármestert, de nem érték el, mivel szabadságon van.