Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt években a főváros nagy lépésekkel haladt előre a nemzetközi protokoll-listákon, egyúttal az eddigi eredmények alapján a magyar sportolók megérdemelnének egy budapesti rendezésű olimpiát. Ami megépül, abból Budapestnek csak előnye származhat, ugyanakkor nincs a főváros zsebében a rendezés joga, nem szabad túl magabiztosnak lenni - mondta.

A felkészüléskor Budapestnek biztosítania kell egy kikötőt, a Rákos-patakon egy gyalogos hidat, a pesti alsó rakpart átalakítását, szennyvízcsatornát és különféle átépítéseket. A beruházások egy részének a budapesti vizes világbajnokság előtt el kell készülniük, a jövő júliusi esemény sikeres lebonyolítása komolyan segítene az olimpiai rendezés odaítélése szempontjából is, hiszen számos sportvezető, NOB-tag is Budapestre érkezik a vb idejére. Mivel az olimpiai helyszínek többsége Dél-Pesten lesz, az itteni létesítmények és közlekedési beruházások kialakítására több idő jut. A tervek között említette, hogy az egyik nagykörúti villamosjárat nem jönne át Budára, hanem Csepel utazókapacitását növelné.

Év végén elkezdődhet a 3-as metróvonal felújítása

A főpolgármester szerint a 3-as metró infrastruktúrájának felújítása az év végén megkezdődhet. A felújítás várhatóan három szakaszban valósul meg.

Arra a kérdésre, hogy a 3-as metró pótlásához szükséges buszok beszerzéséről szóló javaslatot miért vonta vissza az előterjesztő, azt válaszolta: ennek az volt az oka, hogy végeznek még egy számítást "a pótlóbusz versus szolgáltatásvásárlás kérdésben".