Tarlós István pénteken az MTI-nek azt mondta, a város szempontjából "egészen különösnek" tartja, hogy elindult egy polémia azon beszélgetés nyomán, amelyet Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott a napokban az egyik új Mercedes buszon. Ezen a kormányfő kilátásba helyezte, hogy bizonyos jogszabályokat meg lehet változtatni a főváros fejlődése érdekében.
"Ezen gúnyolódni vagy polemizálni nagyon meglepő és furcsa politikai haszonszerzési szándékot sugall" - fogalmazott a városvezető, kiemelve: eddig sokan azon problémáztak, hogy a kormány nem törődik Budapesttel.

Szavai szerint Orbán Viktorral éppen a város fejlődéséről tanakodtak. A főváros olyan fejlesztési elképzeléseket készített el és olyan városfejlesztési koncepciót alkotott, amilyen 30 éve nem volt Budapesten - jelentette ki Tarlós István, hozzátéve: a miniszterelnöknek teljesen igaza van, amikor jogszabályváltozásokról beszél, ha az élet úgy kívánja. "Nem az emberek vannak a jogszabályokért, hanem a jogszabályok az emberekért" - fogalmazott a főpolgármester.

Megjegyezte: külföldieknek egy évtizede eladott gyönyörű, műemlék épületek - köztük a balettintézet és a Kodály körönd épületei - porladnak.

"Miért kell azon csodálkozni és gúnyolódni, ha ezeknek az esetleges visszaszerzéséről, felújításáról, és hasznosításáról gondoskodik és gondolkodik a miniszterelnök és a főpolgármester?" - vetette fel, hangsúlyozva: azt, hogy miért kell mindezt negatív színben beállítani, csak az tudja, aki "ideges lesz a gondolattól".