Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szeneczey Balázs, Tarlós István kampányvezetője hétfő este azt közölte az MTI-vel, hogy a négy ellenzéki főpolgármester-jelölt delegáltjából, két független szakértőből és egy kormánypárti delegáltból álló testület nem vizsgálta, hogy a címer használata megfelel-e a jogszabályoknak, vizsgálta azonban, hogy sérti-e az esélyegyenlőség elvét, valamint a rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét.

Az FVB megállapította, hogy a címer használata nem sérti az esélyegyenlőség elvét - jelezte a kampányvezető, hozzátéve ugyanakkor, hogy a testület szerint a főpolgármestert megillető címerhasználati jogot úgy használták fel, hogy az jelöltként történő egyidejű népszerűsítését is szolgálta.

Szeneczey Balázs kiemelte: úgy vélik, hogy "a testület összetételéből adódóan eredendően politikai döntés született", amivel nem értenek egyet. Értékelése szerint nem sértették meg a választási törvény alapelveit, ezért fellebbeznek, és kiállnak igazukért a független magyar bíróság előtt is.

A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) hétfői elsőfokú határozatában úgy ítélte meg, összességében jogellenes a fővárosi önkormányzat címerének használata Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének plakátjain.