Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A sikeres pályázat előfeltétele, hogy a jelentkező társasházak a fennmaradó 50 százalékos önrészt is képesek legyenek előteremteni. Ugyanakkor az érintett társasházak az önerő biztosításához akár banki segítséget igényelhetnek. Sőt amennyiben a hitelt lakástakarék-szerződés mellett veszik igénybe, akár további állami támogatásra is jogosulttá válnak- hívták fel a figyelmet az OTP Business szakértői.

Összesen 10 milliárd forintos keretösszeggel nyílik meg április 30-án az Otthon melege program című pályázat. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt pályázatra azok az 5-60 lakásos társasházak és lakásszövetkezetek jelentkezhetnek, amelyek az energia-megtakarítást eredményező fejlesztéseik megvalósításához szeretnének vissza nem térítendő támogatást kapni.

A pályázat keretében a homlokzati nyílászárók cseréjét, illetve a homlokzati födémek hőszigetelését megvalósító, tovább az épületgépészeti rendszerek korszerűsítését célzó és a megújuló energiaforrások hasznosítását elősegítő beruházásokra igényelhető támogatás. Érdemes tudni, hogy a szakértői, tervezői, eljárási és lebonyolítási költségek is elszámolhatóak a pályázat részeként. Az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező társasházak és lakásszövetkezetek a pályázataikat kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthatják be.

Várhatóan sok társasház jelentkezik a pályázatra. A korlátozott keretösszeg miatt azonban kulcsfontosságú, hogy a társasházak április 30-át követően minél gyorsabban be tudják nyújtani jelentkezéseiket. A pályázati ablak megnyílásáig hátralévő időben a társasházaknak érdemes felkészülniük arra, hogy miként tudják majd a támogatás igénybevételéhez szükséges önrészt biztosítani - mondta Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója.

Kifejezetten a társasházak, illetve a lakásszövetkezetek felújítási, korszerűsítésének finanszírozását segíti az OTP Bank Thermo/Stílus Felújítási Hitele. Az OTP Bank által nyújtott hitelek akár állami kamattámogatással is igényelhetők. A pályázati kiírásban meghatározott támogatható tevékenységeket a bank teljes mértékben finanszírozni tudja.