A pakisztáni embercsempész 2016. július 17-én az esti órákban Budapesten megbízott három taxisofőr férfit azzal, hogy 11 afgán migránst az országhatár közeléből Budapestre szállítsanak. A vádlottak tudták, hogy a migránsok illegálisan lépték át a szerb-magyar határt és hogy végcéljuk Ausztria, Franciaország, illetve Olaszország.

Miután a taxisok elfogadták a megbízást, a pakisztáni szervező és a sofőrök három taxival július 18-án hajnalban a szerb-magyar határ közelébe, Madarasra hajtottak. A taxisofőröket a pakisztáni vádlott vezette el a beszállítás helyére. Madaras külterületére megérkezve a pakisztáni férfi két ismeretlen "sétáltatótól" átvette a 11 afgán migránst és elosztva beültette őket a taxikba.

A három taxisofőr férfi el is indult a migránsokkal Budapest felé. Nem jutottak azonban messzire, mert Bácsbokod külterületén a bajai rendőrök igazoltatták és elfogták mind a négy vádlottat, valamint a migránsokat. A rendőrök az embercsempészeket őrizetbe is vették.

A vádlottak közül a pakisztáni férfi előzetes letartóztatásban van, míg három bűntársa szabadlábon várja a tárgyalást. Őket a járási ügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta velük szemben azzal, hogy a pakisztáni embercsempészt ki is kell utasítani az országból. Bűnösségük kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.