Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sem Balatonalmádiban, sem Balatonfűzfőn nem lesz "gigaszuper" vízi élménypark - írja a Magyar Nemzet. Gulyás Péter ötletgazda elképzelését a világ legnagyobb vízi élménparkjáról, amivel - ahogy ő fogalmaz - fel akarta tenni Magyarországot a turizmus világtérképére, nem fogadták jól a helyi önkormányzatok.

Az "üzletember" úgy számolt, hogy 700 milliárd forintból (ez másfél 4-es metró ára) tető alá lehetne hozni a beruházást négy év alatt. Szerinte akadt volna külföldi beruházó a projekthez, feltéve, hogy valamelyik helyhatóság gyorsan mellé áll.

Mint mondja, a szomszédos országokból volt érdeklődő, de ő Magyarországon akarta megvalósítani álmát, amelynek kunsztjait a gyógyvizes medencéktől a sziklatrambulinon át a víz alatti szállodáig hosszan lehetne sorolni.

Egyedül a tótól távolabb, Sármellék környékén akadt három olyan önkormányzat, amely egy zöldmezős beruházáshoz adna 250 hektárnyi területet. Gulyás csalódott a kormányban, amely nem adta erkölcsi támogatását a projekthez, de még bízik benne, hogy csak talál helyszínt megaparkjához.