Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytat nyomozást a Budapest VI., Teréz körúton történt robbantás miatt. A nyomozást soron kívül, nagy erőkkel, a rendőrséggel együttműködve végezzük - írta a főügyészség közleményében..

A főügyészség kéri azon állampolgárok jelentkezését, akik a Budapest VI., Teréz körúton 2016. szeptember 24. napján 22 óra 36 perckor történt robbantásról készült, a rendőrség által közzétett videófelvételen felismerik magukat, és még nem került sor tanúkénti kihallgatásukra. Kiemelten kérik azon hölgy jelentkezését, aki a robbantás előtt pár másodperccel elsétált a rendőrjárőr mellett.

A Központi Nyomozó Főügyészség továbbra is kér mindenkit, hogy aki Budapest közigazgatási területén található videókamera által készített felvétellel rendelkezik, hogy a 2016. szeptember 24. és 25. napján készült felvételeket őrizze meg.

Kérik, hogy aki az elkövető személyével, illetve tartózkodási helyével kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06/80-620-107 számon, vagy a "Telefontanú" 06/80-555-111 zöld számán. Bejelentését megteheti a 107, 112 központi segélyhívók valamelyikén, illetve személyesen bármelyik rendőri szervnél. Az országos rendőrfőkapitány a nyomravezetőnek nettó 10 millió forint díjat tűzött ki. A bejelentő személyét bizalmasan kezelik.

A Bors úgy tudja, hogy a szombat esti robbantásban megsebesült rendőrök közül Lászlót, aki a lábán szenvedett sérülést, kedden kiengedték az intenzív osztályról, míg az eddig mélyaltatásban tartott kolléganőjét, Szabinát felébresztették. A Blikk úgy tudja, a fiatal rendőrnő nem emlékszik semmire a történtekből.

A Bors cikke szerint az eddig készült CT-eredmények bizakodásra adnak okot, a törzsőrmester teljesen felépülhet. Százfős nyomozócsoport alakult a Nemzeti Nyomozó Irodában (NNI) a robbantás felderítésére. A csak ezzel az üggyel foglalkozó speciális egység a nyomozást folytató Központi Nyomozó Főügyészség utasításait hajtja végre. A csoport feladata többek között a rendőrségre érkezett bejelentések ellenőrzése, valamint a képbe került lehetséges elkövetők ellenőrzése. Az NNI nyomozócsoportja és az ügyészség mellett a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Terrorelhárítási Központ is bekapcsolódott az ügy felderítésébe.