Március közepétől, a vasárnapi boltzár életbe lépésétől ha szombaton megrendeljük az árut például a Tescónál, a cég csak szombaton vagy hétfőn szállíthatná ki az árut - az NGM nemrégiben így értelmezte a vasárnapi zárva tartás közelgő tilalmát. De - hívták fel a hvg.hu figyelmét jogászok - ha a társaság honlapján felkínálja nekünk azt az opciót, hogy mi magunk bízzunk meg egy, ott a Tesco honlapján felkínált fuvarozócéget a kiszállítással, akkor abba úgy sem lehet belekötni, ha a fuvar vasárnap kézbesült. Jogilag ugyanis ez más, mintha a Tesco bízná meg a kiszállító céget ezzel.

Ez a gyakorlatban úgy nézhet ki, hogy a Tesco még szombaton elszállítja egy raktárba a kiszállítandó árut, ezt a miáltalunk, vagyis a vásárló által jogilag megbízott (de a Tesco oldalán felkínált) szállítócég vasárnap felpakolja a teherautóra, és a kívánt címre szállítja. Mindez valószínűleg többe sem kerülne, mint most. A vásárlásnak, tehát az áruk kijelölésének és a kiválasztott tételek leokézásának viszont az online rendszerben is még a vasárnapi zárva tartás, tehát szombat éjfél előtt kellene megtörténne.

Ha a kormány még egyet akarna csavarni a dolgon, és újabb lépéssel akarná meggátolni a vasárnapi kiszállítást, még akkor sincs minden veszve. Elég lehet például egy külföldi webáruházból megrendelni az áhított termékeket úgy, hogy azt ne magyar cég szállítsa ki. Ez az élelmiszerüzletben persze csak a határhoz viszonylag közeli települések számára jelentene megoldást.