A felügyelet honlapján megjelent előzetes adatok alapján 2011 negyedik negyedévében 149 milliárd forint veszteséget szenvedett el a bankszektor. Az eredmény utolsó negyedévi kedvezőtlen alakulásában a végtörlesztéssel összefüggő veszteségek játszottak meghatározó szerepet, az év egészét tekintve azonban a nemteljesítő állományra képzett tartalékoknak volt a legjelentősebb negatív eredményhatása.

A bankok portfoliójának minősége 2011 negyedik negyedévében jelentősen tovább romlott, amiben a végtörlesztés is szerepet játszott, hiszen - tekintettel arra, hogy csak nem lejárt hitel kerülhetett végtörlesztésre - csökkentette a jobb minőségű hitelek állományát, és így arányát a portfólión belül. Emellett a negyedik negyedévben mind az összes hitelen, mind a lakossági hiteleken belül nőtt a késedelmes hitelek részaránya, különösen a 90 napot meghaladó késedelmes hiteleké.

Az elemzés szerint jelentős portfólióminőség javulást eredményezhet a háztartási hitelek esetében a bankszövetség és a kormány közötti megállapodás, továbbá a súlyosan késedelmes tételek növekedésének lassulása várható a következő negyedévben.