Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Fidesz-KDNP képviselői egyszer már nemet mondtak a devizahitelesek megsegítésére, leszavazták a Párbeszéd által benyújtott törvénymódosító javaslatokat. A párt ismét tesz egy próbát.

Ismét követeli a végrehajtások felfüggesztését 2018. augusztus 1-ig, amíg az Európai Bíróság nem dönt a folyamatban lévő 7-8 devizahiteles perben, mert ezeket kell később precedens értékűnek tekinteni. Egy román devizahiteles ügyében az uniós testület már rámutatott: a pénzintézeteknek elegendő tájékoztatást kell adniuk az ügyfeleknek, főleg, ha nem kölcsönfelvevő hazájában használatos fizetőeszközben folyósítják a hitelt.

A Bírói Végrehajtási Kar adatai szerint jelenleg 17 ezer ingatlan áll végrehajtás alatt, ennyi családra vár a kilakoltatás és 900 ezer végrehajtási ügy van folyamatban. Az igazságügyi miniszter szerint a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. és a magáncsőd a megoldás és ezen kívül más intézkedést nem tervez a kormány. A Párbeszéd most újabb kérdésekre várja a választ: miért terhelik a teljes árfolyamkockázatot az ügyfelekre és hogyan lehet, hogy az OBH oldalán csak 7050 per van feltüntetve - olvasható a közleményben.