Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Darabos Tamás elmondta: a NAK összesen mintegy 4 milliárd forint 3-4 év alatt be nem fizetett tagdíjat kíván behajtani. Nagy adósnak az számít, aki minimum 50 ezer, maximum 4 millió forint tagdíjat nem fizetett be a NAK-nak.

A tagdíjak elmaradása miatt mintegy egyévnyi tagdíj-bevételi hiánya keletkezett a kamarának, a pénzhez most az adóhatóság segítségével kíván hozzájutni a NAK - tette hozzá a főigazgató.

Darabos Tamás, az MTI kérdésére elmondta: az idén mintegy 4,2 milliárd forint tagdíjbevétellel kalkulálnak, mintegy 410 ezer tagtól. A számítások szerint ebből várhatóan mintegy 3,9 milliárd forint folyik be.

A legkisebb tagdíj összege 2 ezer forint, ennyit több mint 200 ezer tag fizet, a legnagyobb összeg évi 1 millió forint. A tagdíj az árbevétellel arányos. A tagok 80 százaléka évente eleget tesz kötelezettségének, mintegy 20 százalék azonban nem.

A tagdíjfizetés kikényszerítésével a közös teherviselést szeretné erősíteni, elérni a NAK.

Darabos Tamás arról is beszélt, hogy a kamarai szolgáltatások további javítása, fejlesztése érdekében egy új - személyes kapcsolaton alapuló - országos szolgáltatási hálózatot kívánnak létrehozni. Az első ilyen szolgáltató pont még ez év decemberében megkezdi működését Hajdúböszörményben - mondta a főigazgató.