Az esetleges járulékcsökkentést firtató kérdésre úgy válaszolt, ez egy "eszközkérdés", a járulékcsökkentés "jó dolog", csak az a fontos, hogy illeszkedjen egy hosszabb távú tervbe.

Miközben ma számos állásra nem találnak embert Magyarországon, még mindig vannak munkanélküliek, vagyis van "belső tartalék", amelyet mozgósítani kell.

Magyarország ma az ötödik legalacsonyabb munkanélküliséggel rendelkező ország Európában. Ezt az 5 százalék körüli munkanélküliséget fantasztikus teljesítménynek értékelte, hiszen 2010-ben még 12 százalék körüli volt a mérték. Egyáltalán nem lehetetlen, hogy Magyarországon mindenki dolgozzon, aki akar - jelentette ki a miniszterelnök. Úgy nőnek folyamatosan a bérek, hogy közben javul a versenyképesség, csökken a munkanélküliség, nő a gazdaság.

A kormány oda szeretne eljutni, hogy Magyarországon minden fiatal napi szinten sportoljon. Orbán szerint egy 12-15 éves tervre van szükség, amely figyelemmel van a demográfiai változásokra, az iskolai testnevelési rendszer és az egyesületi képzések összehangolására, valamint a pénzügyi kérdésekre.

A 2024-es budapesti olimpiai pályázatról a kormányfő úgy nyilatkozott: a rendezési esélyek mérsékeltek, mert a pályázók között van "három Góliát" - Párizs, Róma és Los Angeles - és "egy Dávid", Budapest. A magyar fővárosnak azonban sok jó érve van, például az, hogy Magyarország az olimpiai sporttörténelem első tíz nemzetének egyetlen olyan tagja, amely még nem rendezett ötkarikás játékokat. Azt is a budapesti pályázat mellett hozta fel, hogy "vissza akarják adni az olimpiai rendezést az egész világnak", hogy ez ne csak "megavárosok" lehetősége legyen. Emellett az olimpia hatalmas gazdasági előnyökkel járna. Budapesten alig kell olyan beruházást megvalósítani, amelyet az olimpiai nélkül ne kellene - véli a kormányfő.