Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kósa Lajos tárca nélküli miniszterrel 14-re nőtt az Orbán-kormány legfelsőbb beosztású tagjainak száma, ami majdnem annyi, amennyi az állítólag sok miniszter miatt is ostorozott szocialista-liberális kormányok idején volt - írja a Magyar Nemzet. Eközben az államtitkárok és helyettes államtitkárok számában nagyon lehagyták a 2010 előtti kormányokat.

Az előbbiekből 58, az utóbbiakból 114 van, így a miniszterekkel együtt 186 a létszám. Eközben a Bajnai Gordon vezette kormány hasonló beosztású tagjainak száma 85 volt.

Ráadásul gyorsan hízik a kormány felső régiója: az év elején még "csak" 173, tavasszal pedig 176 ilyen magas beosztású tagja volt az Orbán-kormánynak. Ez ellenmondani látszik a miniszterelnök 2010-es ígértének, miszerint a nemzeti együttműködés rendszerére nem lesz jellemző a rangkórság, valamint a kormányzati dáridó.

Ugyanakkor az alaptörvény szerint a kormány tagjainak csak miniszerelnök és a miniszterek számítanak. Ha ezt vesszük alapul, akkor Orbán Viktor még éppen hogy csak tarja ígéretét. A Bajnai-kormánynak ugyanis vele együtt 16 tagja volt, az utolsó Gyurcsány-kormánynak pedig 17.

(A nyitókép forrása: Shutterstock.com)