Az adóhivatal tájékoztatása szerint folyamatosak a kihallgatások, azonban egyelőre nincs gyanúsítottja az ügynek. A NAV három feljelentést egyesítve, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozást a Fővárosi Főügyészség rendelte el.

A főként uniós pénzből megvalósuló Híd a munka világába program gyanús pénzköltései ügyében tett három feljelentés miatt további négy ügyben érkeztek feljelentések az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) ellen a NAV-hoz.

A csaknem ötmilliárd forintos uniós program miatt már másodszorra folytat szabálytalansági vizsgálatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az Index szerint ezúttal 300 millió forintot is meghaladó összeggel kapcsolatban vizsgálódik a tárca.

A 2013-ban indult Híd a munka világába uniós program során a gyanú szerint nem a célnak megfelelően, a leghátrányosabb helyzetűek érdekében használták fel a pénzeket, s a program tele van gyanús beszerzésekkel, kifizetésekkel. Többek között kiderült, több száz millió forintért vásároltak ingatlanokat, irreális áron béreltek gépjárműveket, vásároltak irodabútorokat. Farkas Flórián, az ORÖ volt elnöke, aki jelenleg a program forrásait kezelő Foglalkoztatási Szövetkezet elnöke, a botrány kipattanása óta nem hajlandó nyilatkozni a pénzek felhasználásáról  olvasható a Magyar Nemzetben.