Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Szolnok-Fegyvernek közötti szakasszal kapcsolatos, az építtetőkkel folyó egyeztetés és elszámolás folyamatban van. (A sztrádaépítést korábban leállította a kormány - szerk.) Ezt követően kezdődhet el a közbeszerzés és a műszaki tartalom meghatározása - mondta, hozzátéve: nem autópálya, hanem négysávos autóút épül. A tervek szerint az építkezés még idén, vagy 2017-ben elkezdődik, és 2019 végére készül el.

Az M4-es Szolnok és Budapest közötti szakaszán szeptemberben várható a terület átadása. Az abonyi elkerülő szakaszon gyorsforgalmi út épül, egy meglévő fél autópályát kell két sávval bővíteni - mondta Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP). Az M4-es Szolnoktól keletre haladó szakaszáról folynak a tárgyalások, a jelenlegi információk szerint az érintett útszakaszon négysávos út és négysávos híd épül.

Az M4-es autópálya Abony-Fegyvernek közötti szakasza építését tavaly viharos gyorsasággal állította le a kormány, mert azt állította, hogy az Európai Bizottság kartellgyanú miatt nem ad pénzt a beruházásra. Ezt követően indult meg a tervek újragondolása, illetve vele párhuzamosan a már elvégzett munkák miatti pénzügyi elszámolás.