Az üzleti szférán belül csak a kereskedelmi várakozások javultak. Az ipari bizalmi index lényegében azonos volt az előző havival, az építőipari pedig a szeptemberi szintre csökkent. A kereskedelmi várakozások az októberi csökkenést követően emelkedtek. A szolgáltatói bizalmi index novemberben kissé korrigálta az októberi ugrásszerű javulást.

A foglalkoztatási várakozások az iparban stagnáltak, az építőiparban - főleg a mélyépítő cégek körében - és a szolgáltató cégeknél romlottak, a kereskedelemben viszont javultak. Az áremelési törekvés az iparban és a szolgáltatók körében kissé csökkent. Az építőiparban az árcsökkenésre számító cégek aránya némileg még mindig meghaladta az áremelést tervezőkét. A kereskedelmi cégek körében egy hónap alatt nőtt az áremelést tervezők aránya, miközben az árnövelés átlagos mértéke kissé csökkent.

A GKI fogyasztói bizalmi index novemberben kéthavi növekedést követően, az októberi emelkedésnél nagyobb mértékben csökkent. Novemberben a lakosság saját pénzügyi helyzetének következő egy évét és a következő egy évben várható megtakarítási képességét valamint a nagy értékű tartós fogyasztási cikkek vásárlási lehetőségét is rosszabbnak ítélte, mint októberben. A lakosság munkanélküliségtől való félelme nem változott, akárcsak az inflációs várakozás.

Havi indexek az utóbbi fél évben

2014. VI.VII.VIII.IX.X.XI.
Üzleti bizalom5,41,42,23,67,87,7
Fogyasztói bizalom-19,3-18,9-21,9-19,1-17,6-19,4
Konjunktúra-1,0-3,9-4,1-2,31,2-0,7
Forrás: GKI Zrt., Erste Bank Zrt