Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A dél-koreai Kospi 0,17 százalékos mínuszban, 21685,95 ponton zárt. A külföldi befektetők nettó eladók voltak, és a hangulatra rányomta a bélyegét a csalódottság amiatt, hogy a Samsung-csoport zászlóshajója, az elektronikai cikkeket, köztük az okostelefonokat gyártó Samsung Electronics alelnöke közölte, lemondanak a holding-struktúra kialakításának tervéről - írja az MTI.

Veszteséges volt a tőzsdei kereskedés Indonéziában, Malajziában, a Fülöp-szigeteken és Tajvanon is. Tokióban viszont a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,97 százalékkal, 19 270,50 pontra, a szélesebb körű Topix-index pedig 0,88 százalékkal, 1543,92 pontra emelkedett pénteken. Fokozta a kockázatvállalási hajlandóságot, hogy a jen gyengült a dollárhoz képest, miután előző nap négyhavi csúcson állt. A pénzügyi év végének közeledtével a befektetők főleg az osztalékpapírokat vásárolták. A Toshiba elektronikai és gépipari konszern árfolyama 7,6 százalékkal nőtt arra a hírre, hogy az Efissimo Capital Management nevű szingapúri befektetési alap vált a legnagyobb részvénytulajdonossá.

Az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 0,30 százalékos nyereségben, 5746,51 ponton zárt.

Kínában jelentősen emelkedtek az indexek, főleg a magas osztalékot kínáló papírokra, valamint a selyemút újraélesztését szorgalmazó kezdeményezéshez, az Új Selyemút gazdasági övezet, illetve a 21. századi tengeri selyemút néven futó gazdaság- és kereskedelemfejlesztési programhoz kapcsolódó infrastrukturális cégek részvényeire vadásztak a befektetők.

A sanghaji tőzsde fő mutatója, a Shanghai Composite 0,64 százalékkal, 3269,44 pontra, a második legnagyobb kínai tőzsde, a sencseni börze fő mutatója, a Shenzhen Component Index 0,60 százalékkal, 10 646,72 pontra, a Sanghajban és Sencsenben jegyzett 300 legnagyobb társaság CSI-300-as indexe 0,80 százalékkal 3489,60 pontra, a fejlett technológiai vállalatok részvényeit követő ChiNext-index pedig 0,86 százalékkal, 1965,14 pontra nőtt.  Hongkongban az irányadó mutató, a Hang Seng 0,16 százalékos pluszban állt a kereskedés vége előtti percekben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!