Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ezt az orosz elnök a Gazprom állami többségű gázipari óriásvállalat tulajdonában lévő NTV orosz televízió által vasárnap sugárzott interjújában jelentette ki.

Úgy gondolom, hogy más senki számára nem titok, hogy ezt mindenki amúgy is látja: sok partnerünk már maga is előnyben részesíti azt, hogy a nemzetközi joghoz forduljon, mert az egyensúly a világban fokozatosan helyreáll. Ez elkerülhetetlen - jelentette ki. Az egypólusú világ létrehozására irányuló kísérletek nem szilárdultak meg. Már egy másik dimenzióban élünk.

Az orosz elnök azt hangoztatta, hogy Oroszország mindig is abból indult ki, hogy saját nemzeti érdekeinket védelmezve tisztelettel kell viszonyulnunk mások érdekeihez is. Elmondta, Moszkva ezen az alapon kívánja fejleszteni kapcsolatait a többi kormánnyal.

Putyin az Egyesült Államokat a világ egyik fő gazdaságának és vezető katonai hatalomként jellemezte. Hangsúlyozta, hogy okos embernek tartja Trumpot, és kifejezte meggyőződését, hogy a megválasztott elnök tudatában van a hivatalával járó nagy felelősségnek. Trump kereskedő és vállalkozó volt, ma már államférfi, ma már ő a vezetője az Egyesült Államoknak, a világ egyik vezető országának, a világ egyik vezető gazdaságának, a vezető katonai hataloménak - fogalmazott.

És mivel sikert ért el az az üzleti életben, az arról tanúskodik, hogy okos ember. Ha pedig okos ember, akkor teljességgel és elég gyorsan felfogja a felelősség megváltozott szintjét. Abból indulunk ki, hogy éppen ebből az alapállásból fog cselekedni - tette hozzá Putyin.

Az orosz elnök kijelentette, hogy az "arab tavaszt" és annak negatív következményeit az okozta, hogy a világ néhány kulcsjelentőségű országa, a saját geopolitikai érdekeinek kedvezve, elfordult a nemzetközi jog alapelveitől. Putyin szerint Moszkva korlátozott lehetőségekkel rendelkezett, hogy hatást gyakoroljon az eseményekre