Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Túlteljesítette vállalását a kormány: az ígért 200 ezer ember egyidejű foglalkoztatása helyett idén márciusban már csaknem 230 ezernek adott munkát a téli közfoglalkoztatás keretein belül, így ők a segély többszörösét vihették haza - tudta meg a lap. Végükhez közelednek a képzések, március közepéig csaknem húszezren vizsgáztak le sikeresen.

A kabinet korábban kormányhatározatban rögzítette, hogy 2013. november 1-jétől 2014. április 30-ig kétszázezer ember egyidejű foglalkoztatásának, ezen belül december 1. és március 30. között százezer személy képzésének kereteit kell megteremteni.

A kormányhivatalok munkaügyi központjainak adatszolgáltatása alapján a 11. héten (március harmadik hete) az egyidejűleg támogatott közfoglalkoztatottak létszáma 228 075 volt, vagyis csaknem 15 százalékkal teljesítették túl a vállalt kötelezettségüket, és harmincezerrel több embernek adtak munkát, illetve fizették ki a segély többszörösét kitevő bért.

A közfoglalkoztatás keretében beiskolázottak záróvizsgái folyamatosan zajlanak, a képzésbe bevont létszám jelenleg 98 885, a lemorzsolódottak száma pedig 2209, vagyis az iskolát megkezdők két százaléka hagyta félbe a tanulmányait. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindannyian hanyagságból hagyták volna ott az iskolapadot, sokan közülük időközben munkát találtak a nyílt munkaerőpiacon. A képzés díját azoknak kell majd visszafizetniük, akik egyértelműen önhibájuk miatt hagyták félbe a tanfolyamot.