A Lánchídra nem lehet felhajtani egyik irányból sem, de a gyalogosok közlekedhetnek a hídon. Teljesen lezárták a Clark Ádám teret, még gyalogosok közlekedését sem engedi a rendőrség a téren. Az Alagút is le van zárva az autók elől, és gyalogosok is csak a pesti oldal felől haladhatnak át az Alagúton.

Az MTI tudósítója úgy értesült, bombariadó volt a Clark Ádám téren, az emiatti lezárást délután 4 óra előtt pár perccel feloldották.

A Sikló melletti korlátra egy molinót feszítettek ki, amelyen a "No pasaran" (nem törnek át) felirat olvasható, alatta ugyanez rovásírással. (A "No pasaran" a spanyol polgárháború híres antifasiszta jelszava.) A környéken két tüntetést is tartanak szombat délután.

Az MTI tudósítása szerint rendőrsorfal akadályozta meg, hogy összeverekedjen a "Becsület napja" címmel meghirdetett demonstráció és az antifasiszta ellentüntetők egy csoportja szombat délután a budai Várban, a Kapisztrán térnél. A "Becsület napi" megemlékezésre érkezők és az antifasiszta ellentüntetés résztvevői a Kapisztrán téren összetalálkoztak, a két kisebb tábort rendőrsorfallal választották ketté és a rendőrök hátranyomták az egymást hergelő két csoportot.

Az előbbi demonstráció résztvevői a Clark Ádám téren gyülekeztek volna szombat délben, de a rendőrség tűzszerészei egy bejelentés nyomán lezárták a teret, valamint a Lánchidat és az Alagutat is. Emiatt a tüntetők nagy része nem tudott átmenni a hídon Pestről Budára, majd feljutni a budai Várba, így nagy kerülővel igyekeznek a helyszínt megközelíteni.