Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vádirat szerint a vádlottak - egy 16 éves fiatalkorú, egy 23 éves férfi, valamint női társaik, akik közül az egyik 20, a másik 18 éves - 2016. szeptember elején előzetesen megállapodtak abban, hogy pénzszerzés érdekében együtt rablásokat követnek el.

Helyszínül a Gellért-hegyet választották tekintettel arra, hogy annak természeti adottságainál fogva, a sziklás, bokros részeken a járókelők kevésbé észlelhetik a támadásokat. Az elkövetéshez a fiatalkorú egy gáz- és riasztópisztolyt, míg férfi társa egy zsebkést vett magához. Abban is megállapodtak, hogy a bűncselekményt a fiatalkorú és férfi társa hajtja végre, míg ezalatt a két nő szerepe a figyelés lesz.

A vádlottak a vád szerint 2016. szeptember 6. és 2016. szeptember 21. napja között két kínai, illetve egy lengyel turistát, és két magyar férfit raboltak ki; a náluk lévő fegyverrel, valamint késsel fenyegetve tőlük telefont, fényképezőgépet, készpénzt tulajdonítottak el.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség az ügyben fegyveresen, felfegyverkezve, csoportosan és bűnszövetségben elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat, amely bűncselekmény büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, míg a fiatalkorú elkövető esetében a szabadságvesztés tartama öt évig terjedhet.