A Miniszterelnökség közölte azt is, hogy november 3-ától Giró-Szász András - volt kormányszóvivő - vezeti a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárságot, míg a sajtófőnöki posztot Krakkó Ákos - a Fidesz parlamenti frakciójának korábbi sajtófőnöke, a HírTV műsorvezetője - tölti be.

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal október 10-én kezdte meg működését. A Kormányzati Információs Központ korábbi közleménye szerint a hivatal elsődleges feladata, hogy "összehangolja és ellenőrizze a kormányzat reklámokkal és PR-kommunikációval kapcsolatos közbeszerzéseit egységes és szabályozott célkitűzések alapján". A hivatalt a Miniszterelnökséget vezető miniszter irányítja. A hivatal felügyelete alá tartoznak a minisztériumok, a központi államigazgatási szervek és az irányításuk alá tartozó országos, területi és helyi illetékességű költségvetési szervek, továbbá azon állami tulajdonú gazdálkodó szervezetek, amelyek fölött az állam közvetlenül vagy közvetetten meghatározó befolyást képes gyakorolni.

Nobilis Márton Nobilis Kristóf milliárdos üzletember fia, a Prestige Média Kft. tanácsadója és ügyfélkapcsolati menedzsere volt. A Figyelő júniusban írt arról, hogy a most huszonéves Nobilis Márton többször is tanácsot adott az Origo körül mozgolódó Prestige Médiának, aminek Várhegyi Attila volt fideszes államtitkár és pártigazgató az ügyvezetője, a tulajdonosa pedig felesége, Várhegyiné Fekete Marianna. A Prestige Média korábban sokat dolgozott Hódmezővásárhelynek is, ahol Lázár János polgármesterként tevékenykedett - írja a 444.hu.
A Céginfo.hu adatai szerint Nobilis Márton egyik ügyvezetője a Magyar Híradó Kft.-nek, ami a Myself Consulting Kft.-n keresztül Várhegyi Attila felesége és két gyereke tulajdonában áll. Várhegyi korábban hét évig volt Szolnok polgármestere; 2002 őszén folytatólagosan elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt jogerősen egyéves felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbírságra ítélte a bíróság.
A Prestige Média adott tanácsot a közmédiumokat tulajdonló Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak (MTVA) és az év végéig 4,4 millióért dolgozik a Fidesz parlamenti frakciójának is.