Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Ez a beruházás egy ékkő, ilyen fejlesztésekre van szükség ahhoz, hogy 2020-ra Magyarország nemzetközi szinten meghatározó egészségturisztikai desztinációvá váljon" - mondta Csepereghy Nándor helyettes államtitkár az átadó ünnepségén. Hozzátette, hogy az új uniós fejlesztési ciklusban várhatóan 300-500 milliárd forintnyi támogatási keret jut majd egészségturisztikai fejlesztésekre, ami fontos ága a GDP tíz százalékát adó turizmusnak. A Balatonon, mint az ország egyik legjelentősebb turisztikai területén azért is kiemelt jelentőségűek a siófoki szállodához hasonló beruházások, mert az új munkahelyek teremtése mellett hozzájárulnak az idegenforgalmi szezon meghosszabbításához is.

Az Új Széchenyi Terv keretében, az "Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése a konvergencia régiókban" című pályázati kiíráson a Viola 30 Kft. 515 millió forint uniós támogatást nyert a Calendula gyógyszálló bővítésére egy új épülettel.

Az új épületnek köszönhetően 26 szállodai férőhellyel, valamint több tucatnyi egészségügyi és turisztikai szolgáltatással bővült a gyógyszálló kapacitása és a kínálata. Kialakítottak benne egyebek közt 7, korszerű eszközparkkal rendelkező orvosi szobát és vizsgálót, 10 terápiás célokra alkalmas masszázs helyiséget, 5 gyógykezelésekre szolgáló gőzkabint, jógateremet, vízitornára alkalmas temperált vizű kültéri medencét és egyéb kiszolgáló helyiségeket. Az új épület a legkorszerűbb építészeti megoldások és innovatív technikák mellett megújuló energiát alkalmaz.

A beruházással 20 munkahelyet őriztek meg és 21 újat teremtettek.