Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az összes szabad időpont elfogyott vasárnapra a Honvéd-kórház alváscentrumába. Itt vizsgálják ki egyebek közt azt, ha valakinek alvás közben kihagy a légzése. A Szent János-kórházban viszont nem kell várni, s a Bajcsy-Zsilinszky-kórházban sincsenek még hosszú sorok. Januártól azonban változhat a helyzet: tömegesen érkezhetnek a páciensek - hívja fel a figyelmet a televízió portálja.

A szigorúbb alkalmassági vizsga miatt nehezebb lesz 2016-tól

Egy új jogszabály szerint ugyanis már csak az kaphatja meg a vezetéshez szükséges papírokat, aki biztosan nem szenved a betegségben. A baleseti statisztika miatt változtatták meg a jogszabályt: 2011-ben még 186, tavaly viszont már 290 közlekedési baleset történt az utakon azért, mert elaludt a sofőr.

Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky-kórház főigazgatója egyetért a módosítással, de szerinte nincsenek felkészülve a tömeges kivizsgálásra a kórházak.

Az egyik ellenzéki párt, a PM is a kevés orvos és a sok kivizsgálás miatt aggódik. Szerintük a fő probléma, hogy a magyar egészségügyben egyszerűen nincs elég orvos.

Az alvászavar diagnosztizálása a háziorvos feladata lesz, ő döntheti el, hogy szükség van-e részletesebb szűrésre. Azt azonban még nem lehet tudni, ki számít majd fáradtnak, és ki nem.