Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Azt ígérte, átadja a stafétát nekem. Ha ezt valóban komolyan gondolja, akkor rendkívüli közgyűlésen kell tisztújítást végeznünk, és meg kell szavaztatni az elnök személyét" - nyilatkozta az egykori olimpiai bronzérmes, profi világbajnok az m4sport.hu-nak.

Erdei Zsolt a közelmúltban úgy fogalmazott, hogy ha a boksztársadalom kilencven százaléka támogatná, akkor vállalná az elnökséget, ráadásul azóta rengeteg pozitív visszajelzést kapott ezzel kapcsolatban.

"Mindazok az emberek, akikkel beszélgettünk - főleg edzők, szakosztályvezetők -, az újítás mellett állnak. Mellettünk, mellettem állnak, úgyhogy én abszolút pozitívan tekintek a jövőbe".

Ifj. Balzsay Károly szövetségi kapitány úgy vélekedett, tudatos, felépített, megújulást akaró misszió zajlik a sportágban. "Egy küldetés, amiben sokan benne vagyunk, és most már lehet azt mondani, hogy tömegek állnak mögöttünk. A mostani magyar amatőr ökölvívás belülről akar megújulni, szeretné először a vezetőségváltást" - nyilatkozta ugyancsak az m4sport.hu oldalon. Ismerik a szükséges jogi folyamatokat, ezért bíznak benne, hogy a tervezett változások néhány héten belül lezajlanak.

Csötönyi Sándor 1996 óta vezeti a szövetséget, jelenlegi mandátuma 2020-ig szól. A Nemzeti Sport hétfői számában úgy fogalmazott, valóban elgondolkodott a folytatáson, és tényleg beszélt Erdei Zsolttal a jövőről, de arról szó sincs, hogy őt nevezte meg utódjául, mert "még nincs Csötönyi-kérdés".

"Minden körülményt rendbe szeretnék tenni, és ha ezen túlvagyunk, akár Erdei Zsolt is lehet a magyar ökölvívás első embere" - fogalmazott az elnök, akinek kizárólagos joga a MÖSZ rendkívüli tisztújító közgyűlésének összehívása. Legközelebb - áprilisban - csupán évi rendes közgyűlés lesz.