Az oktatásért felelős államtitkár július 1-től egy másik szervezet létrehozására tesz javaslatot, amelynek más lesz a finanszírozása és a költségvetése is. Palkovics László a túlcentralizálást elvi hibának tartja, amit módosítani kell, de az egyelőre még nem dőlt el, hogy megyei irányítás váltja-e a jelenlegi rendszert.

Több fajta opció létezik a fenntartói munkacsoportban, ezeket dolgozzuk ki. A megyei szint logikus lenne, mivel akkor az a közigazgatási rendszerhez illeszkedne. Viszont meg kell nézni magát a munkafolyamatot, hogy milyen rendszer kiépítését igényli. Valószínűleg szét kell választani a szakmai irányítást és a gazdálkodás kezelését. Azt gondolom, a megye túlságosan távol lenne egy kis falutól. De ez a kérdés még nem eldöntött - mondta az államtitkár.

Jenei Zoltánnal kapcsolatban, aki miniszteri biztosként segíti az intézményfenntartó gazdálkodási és szervezeti problémáinak megoldását, elmondta, hogy nem hagyja ott a Pécsi Tudományegyetem kancellári posztját, párhuzamosan látja el a két feladatot - írta a hvg.hu a Figyelő alapján.

A politikus szerint többé nem lesz olyan, hogy a Klik ne fizessen, a kormány biztosítja a a működéséhez szükséges forrásokat.