A versenytanács törvényben meghatározott feladatokat lát el: meghozza a versenyfelügyeleti eljárásokat érdemben lezáró döntéseket, és elbírálja a vizsgálók - versenyfelügyeleti eljárás során hozott - végzései ellen benyújtott jogorvoslati kérelmeket. A versenytanács munkáját a versenytanács elnöke - aki egyben a GVH egyik elnökhelyettese is - szervezi és irányítja, az egyes ügyeket a versenytanács bírálja el.

A versenytanács tagjai a versenyfelügyeleti feladataik mellett közreműködnek a GVH versenypártolási és a versenykultúra fejlesztése érdekében végzett tevékenységében is.

A versenytanács elnöke és tagjai döntéshozataluk folyamatában függetlenek a jogszabályok alapján, de meggyőződésüknek megfelelően döntenek, és döntéseikkel összefüggésben nem befolyásolhatók, illetve nem utasíthatók. A testület döntéseivel szemben bírói felülvizsgálat kérhető - tette hozzá a GVH.

Grimm Krisztina pályafutását 2000-ben vizsgálóként kezdte a GVH-ban, és főként a szolgáltatási szektorral kapcsolatos fogyasztóvédelmi és antitröszt ügyekkel foglalkozott. A hivatal fogyasztóvédelmi irodájához 2004-ben csatlakozott, vezető vizsgálóként a pénzügyi szektorért volt felelős, 2012-től a fogyasztóvédelmi iroda vezetője. Részt vesz a GVH nemzetközi tevékenységében, az európai uniós fogyasztóvédelmi hatóságok közötti együttműködésben is, 2017-től a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) fogyasztóvédelmi bizottsága elnökségének tagja - közölte a hivatal.