Így a támogatott mikro-, kis- és középvállalkozások csaknem 120 milliárd forint összköltséggel valósíthatják meg elképzeléseiket - mondta  Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

A rendelkezésre álló keretösszegek a jelenlegi döntésekkel nem merültek ki, mindkét konstrukcióban további döntésekre lesznek a közeljövőben.

A nyáron meghirdetett Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázati felhívás keretében a mostani döntéssel 360 nyertes született, a megítélt támogatás esetükben 57,2 milliárd forint. A felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése, amely során lehetőség nyílik a modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a szektor szereplői számára a versenyképesség feltételeinek megteremtésére, fenntartására.

A Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása című felhívás keretében 39 kedvezményezett csaknem 298 millió forint uniós támogatás mellett 598,6 millió forint összköltséggel valósíthatja meg projektötleteit. A májusban meghirdetett pályázat célja a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása külföldi kiállításokon és vásárokon való megjelenésben, árubemutatók és üzletember találkozók megszervezésében.