A Fővárosi Önkormányzat útfelújítási programjának részeként, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) beruházásában, 2014 augusztusában és szeptemberében négy kerületben indulnak útfelújítások a fővárosban - közölte a BKK. A munkálatokat az I., a III., a VIII., és a XIV. kerületben végezzük el a következő két hónapban.

Az önkormányzat és a BKK célja, hogy a lehetőségekhez mérten a munkavégzés idején is folyamatos legyen a forgalom. Az esetleges kellemetlenségekért ezúton kérik az arra közlekedők és az ott lakók türelmét, egyúttal köszönik megértésüket - írja a BKK.

A felújítások során az alábbi útszakaszokon kezdik meg a munkálatokat:

I. kerület átkötő utak (Krisztina körút - Attila út közötti szakaszon)

A Krisztina körút és Attila út között összesen 220 méter hosszban, két - egy észak és egy dél felé vezető - összekötő, a forgalom elvezetésére szolgáló útszakaszt újul meg.

III. kerület Mátyáshegyi út (Folyondár utca - Kolostor út közötti szakaszon)

A Mátyáshegyi út felújítása során a teljes pályaszerkezet-cseréjét elvégzik, ezért az építés idején a teljes útszakaszt két ütemben lezárják. A munkálatok ideje alatt az arra közlekedő 165-ös autóbuszok nem érintik a Kolostor utcai megállót.

III. kerület Ezüsthegy utca (Hősök tere - Donát utca közötti szakaszon) és Donát utca (Szentháromság utca - Ezüsthegy utca közötti szakaszon

III. kerület Törökkő utca (Pomázi út - Csillaghegyi út közötti szakaszon), Csillaghegyi út (Bojtár utca - Törökkő utca közötti szakaszon), Bojtár utca (Bécsi út -Huszti út közötti szakaszon)

A Törökkő utca teljes pályaszerkezete is megújul, melynek átépítése során a szegélyeket is lecserélik a kapubejárók szintbe helyezésével együtt.

VIII. kerület Mátyás tér (Tavaszmező utca - József utca közötti szakaszon)

A tér felújítása során a meglévő szegélyeket elbontják, valamint a régi útburkolat lemarására és újraaszfaltozására is sor kerül. A felújítás ideje alatt az érintett szakaszon a parkolás tilos lesz.

XIV. kerület Füredi utca (Örs vezér tere - Körvasút sor közötti szakaszon)

A Füredi utca érintett szakasza két ütemben újul meg, az első mintegy 770 méteren az Ond vezér útja csomópontjától a Szentmihályi útig a meglévő aszfaltburkolat cseréjét végezik, majd a második szakaszban a Szentmihályi úttól a Körvasútsorig 520 méteren a teljes pályaszerkezetet újítják meg.