A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a 29 éves sofőr a balesetet ittas állapotban okozta. Az O. Áron ellen halált okozó járművezetés ittas állapotban bűntett miatt indított eljárást befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal elküldték az illetékes ügyészségnek.

O. Áron 2017. március 18-án 1 óra 10 perc körül a megengedett legnagyobb sebességet túllépve közlekedett a Budapest III., Rákóczi utcán, amikor a Szentendrei úti kereszteződésben hátulról nekiütközött a piros fényjelzésnél várakozó D. Bálint 22 éves pomázi lakos gépkocsijának - emlékeztet a portál.

D. Bálint és utasa, J. Richárd Sándor 22 éves pilisborosjenői lakos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mindketten a helyszínen életüket vesztették. O. Áron a baleset következtében súlyos sérüléseket szenvedett, június végén hagyhatta el a rabkórházat. Az már korábban kiderült, hogy ugyan a vétkes sofőr nem "versenyzett" a Szentendrei úton, de 130 kilométeres sebességgel csapódott az álló autóba. (Romániában megtalálhatták az ellenszert az ittas vezetők ellen.)

MTI Fotó: Mihádák Zoltán