Újabb kötelezettségszegési eljárás indulhat Magyarország ellen

Az Európai Bizottság hamarosan kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen a profitot nem termelő üzletláncok elleni intézkedések miatt - tudta meg a 444.hu.
Napi.hu, 2016. február 25. csütörtök, 23:09

A 2014-ben elfogadott kiskereskedelmi törvény kimondja, hogy a két egymást követő évben veszteségesen működő üzleteknek el kell hagyniuk Magyarországot. Az intézkedés miatt a Tesco tavaly év elején több száz embert rúgott ki, hogy nyereségesek tudjanak maradni - írja a portál.

Az Európai Bizottság most egy levélben ismerteti a kifogásait a magyar kormánnyal. Ha az ezt követő három fordulóban a kormány nem tudja a közösségi jognak megfelelően kijavítani a most diszkriminatívnak tartott részleteket, akkor az ügy az Európai Unió Bírósága elé kerülhet.

Egy hasonló ügyben az Európai Unió Bírósága a héten a SZÉP kártya rendszer és az "Erzsébet étkezési utalvány" rendszer miatt elítélte Magyarországot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .