Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A IX. kerületben októbertől fizetni kell a József Attila-lakótelepen és a Vágóhíd utca környékén. A változtatásra azért volt szükség, mert az autósok P+R parkolónak használták a környéket, ami miatt a helyiek panaszkodtak.

Itt vannak a zónahatárok

József Attila-lakótelep:

Ecseri út - Epreserdő utca - Ifjúmunkás utca - Pöttyös utca - Dési Huber utca - Toronyház utca - Csárdás köz - Egyetértés utca - Távíró utca - Üllői út szervizútja által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket, valamint a Ferde utcát, a Távíró utcának az Egyetértés utca és Dési Huber utca közötti szakaszát és az Üllői út szervizútjának a Távíró utca és Ferde utca közötti szakaszát is.

A Vágóhíd utca környéke:

Nagyvárad tér - Vágóhíd utca - Soroksári út - Haller utca által határolt terület kivéve a Haller utcát, amely korábban már várakozási övezet része volt, valamint az Albert Flórián utca - Vágóhíd utca és Könyves Kálmán körút közötti szakasza, a Lenkei János utca - Vágóhíd utca és a Szent László kórház közötti szakasza, továbbá a Fehér Holló utca - Vágóhíd utca és a Szent László kórház közötti szakasza.

A díjköteles parkolás munkanapokon 8-18 óra között fog tartani. A Vágóhíd utca és környékén maximum 3 órán át lehet várakozni, míg a József Attila-lakótelepen nincs időkorlát. A várakozási díj mértéke mind a két terület esetében 175 forint lesz óránként, amelyet a szokásos módon az automatánál, vagy valamilyen kényelmi szolgáltatással, például mobilon lehet kiegyenlíteni.

Kevesebb automata, több gyaloglás

Az érintett területeken 34 darab, billentyűzettel ellátott automatát helyeztek el. Ennek az a célja, hogy a rendszámmal ellátott jegyekkel könnyebben ellenőrizhető az úgynevezett "5 perces szabály", vagyis ha valakit azért büntetnek meg mert éppen az automatánál van.

Forrás: Ferencváros Önkormányzata

Ráadásul a József Attila-lakótelepen egy kísérleti övezetet vezetnek be: az automaták az előírt távolság kétszeresére helyezkednek el, de az autósoknak 10 percük van megvenni a jegyeket. Az automaták közötti nagyobb távolság miatt, a mobilparkolást segítő, zónakódokkal ellátott tájékoztató táblákat helyeznek ki. A borítókép forrása: Ferencváros Újság