Korábban a HírTV Célpont című műsora számolt be arról, hogy az MSZP Heves megyei elnökének 2010-ben elkészíttetett 158 oldalas doktori disszertációjában 68, mások munkáival szóról szóra egyező, forrásmegjelölés nélkül átmásolt a rész található.

Fábri György, az ELTE rektorhelyettese a csatornának azt mondta: "a kutatás maga egy rendben lévő kutatás ezen a szinten. Ahol nekünk problémánk volt, az a dolgozat bevezető része, az úgynevezett szakirodalmi vagy szakmai háttér áttekintése. Ez a kisebb része a dolgozatnak, de szeretném hangsúlyozni: ez egy olyan színvonalú egyetem esetében, mint az ELTE, nem mérvadó. Tehát teljesen mindegy, hogy ez mekkora részét teszi ki a dolgozatnak, épp eleget ahhoz, hogy azt mondjuk, hogy nem felel meg a mi formai elvárásainknak. Ezért nem tehetünk mást, minthogy a doktori fokozatot érvénytelenítjük".

Sós Tamás az InfoRádió megkeresésére - programjára hivatkozva - nem kívánt reagálni.

Az MSZP Heves megyei elnöke a heol.hu-nak azt mondta: amint a doktori tanács döntése jogerőre emelkedik, megvizsgálja a lehetőségét annak, hogyan tudja újra beadni és megvédeni dolgozatát.

A politikus hangsúlyozta, hogy az egyetem nem a teljes disszertáció, hanem annak a bevezető része miatt emelt kifogást. A már említett 68 másolt részben pedig nem kutatási eredményeket vett át, hanem különböző, mások által is ismert és hozzáférhető szövegrészeket, csupán nem tartotta be az idézésre vonatkozó formai elvárásokat - tette hozzá Sós Tamás.