Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Trinity International Communications Kft.-t bízta meg a nyári vizes vébé kommunikációjával az eseményt szervező Bp2017 Nonprofit Kft. - tudta meg a Magyar Nemzet. A szerződéssel kapcsolatos közbeszerzést a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül bonyolították le, így csak júniusban válhatnak nyilvánossá a megállapodás részletei.

A napilap úgy tudja, hogy már ez a vállalkozás szervezhette meg a rendezvénnyel kapcsolatos, jórészt a kormánymédiában megjelenő hirdetéseket. A Trinity a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel baráti kapcsolatot ápoló, Kuna Tibor tulajdonában van. (Kuna Tibor 7,9 milliárd forintos becsült vagyonnal a 97. a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 című kiadványban - a szerk.)

Kuna másik cége, a Young and Partners Kft. kapott korábban megbízást a "kommunikációhoz kapcsolódó komplex rendezvényszervezési feladatokra". Erre kétmilliárd forintos keret áll a cég rendelkezésére, miközben a Trinity megbízásának anyagi vonzata nem ismert.

Piaci pletykák szerint a rendezvény kommunikációs költsége négymilliárd forint lehet, ám az nem világos, hogy ebbe bele számít-e az előbbi vállalkozás kétmilliárdja vagy sem. A Magyar Nemzet számításai szerint a vizes vébé költségei a négymilliárdos becsléssel átlépték a 100 milliárd forintot, ugyanis enélkül 97,7 milliárdra tették a kiadásokat. A végső számla 130 milliárd lehet, amire Seszták Miklós fejlesztési miniszter is tett már célzást.