Újabb undorító húsüzemet záratott be a hatóság

Azonnal bezáratott Kaposváron egy húsüzemet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) annak higiéniai állapota miatt, a hatóság 28 féle, csaknem 4 tonna húsipari termék ártalmatlanítását rendelte el - közölte a Nébih az MTI-vel csütörtökön.
Dzindzisz Sztefan, 2017. július 27. csütörtök, 09:35

A Somogyi Farmer Hús Húsfeldolgozó és Kereskedelmi Kft. az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható, az üzem csak az ismételt helyszíni ellenőrzést követően folytathatja a tevékenységét. A hústermékek eredetének és biztonságos feldolgozásának vizsgálatakor a nyomon követés hiányosságai miatt még 3 tételt vontak ki a forgalomból.

Az elmúlt hetekben ellenőrzött üzem alig 2 hónapja kapott engedélyt a marha- és sertéshús darabolására, valamint a húskészítmény- és előkészített hús előállítására. (Elképesztő állapotokat találtak a budapesti bulinegyedben.)

A helyszínre érkező szakembereket elhanyagolt, tisztítatlan körülmények fogadták. A csempe szennyezett, repedezett volt, a penésszel, zsírfoltokkal és pókhálóval borított falról több helyen pergett a festék. A piszkos és dohos szagú hűtőtérben a padozat erősen szennyezett volt.

Az üzem egyes helyiségeiből és berendezéseiből hiányoztak a cél szerinti használatuknak megfelelő eszközök, viszont számos oda nem illő dolgot tároltak bennük, az árufogadó térben sörös üvegeket, a csontozó helyiségben kupacba dobált takarítóeszközöket, a magas pályára függesztve műbelet találtak az ellenőrök.

Az ellenőrzésről videó is készült:

Képünk illusztráció.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2017.07.27 10:03

Magyar gyomorba magyar szart!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html