Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ElitMed.hu meg nem erősített információkra hivatkozva azt közölte, hogy Zombor Gábor, aki ugyan élvezi az egészségügyi szakmai szervezetek és ágazati szereplők támogatását, mégis elbukni látszik azzal a Sonkodi Balázzsal szemben, aki hosszú évek óta dolgozik Lázár János mellett, 2006-ban például ő dolgozta ki a Lázár vezette hódmezővásárhelyi önkormányzat Egészséges Vásárhelyért programját.

Mint írják, Zombor a héten több ízben is olyan kijelentéseket tett, amelyek szerint, ha a kormány nem támogatja az egészségügy megújítását célzó programját - amely nagyrészt a Magyar Kórház Szövetség ajánlásaira épül -, nem vállalja az ágazat további vezetését sem. Bár eddig azt erősítették, hogy a szakmai szempontokra alapozó Zombornak megvan a politikai támogatottsága tervei véghezvitelére, most mégis úgy látszik, az egyre nagyobb teret követelő, főleg gazdasági szempontokat mérlegelő Lázár-vonalnak áldozatul eshet az egészségügy is.

Az egészségügyért felelős államtitkárság kiválik az Emberi Erőforrások Minisztériumából, és önálló tárcaként működik a jövőben - legalábbis erről számoltak be az ElitMed.hu-nak többen is, egybehangzóan. Míg az immár önálló tárcavezetői poszt várományosaként felmerült Mikola István, az első Orbán-kormány egészségügyi miniszterének neve is, mások Sonkodi Balázst hallották emlegetni politikai körökben.