Noha a kormány már a nyár közepi törvénymódosítással lehetőséget teremtett arra, hogy rendeletben határozhassa meg a minimálbér és a garantált szakmai bérminimum összegét, és már kora ősszel nyilvánosságra hozta az általa kívánatosnak tartott emelések mértékét is − minimálbér 92 ezer, garantált bérminimum 108 ezer, bérajánlás 5 százalékos emeléssel −, a kormányrendelet egyelőre várat magára.

Vélhetőleg több ok is hátráltatja a megjelentetését. A drasztikus béremelések munkaadói terhei enyhítéséről szóló bérkompenzáció pontos technikájának kidolgozása csak az egyik ezek közül. A bérkompenzációról eddig ugyanis csak két, az adótörvényekhez benyújtott módosító rendelkezik, a részletek kibontását végrehajtási rendelethez kötve. A Napi Gazdaság értesülése szerint egyébként a munkáltatók épp ma egyeztetnek a kompenzáció mikéntjéről és a lebonyolítás lehetőségeiről a Nemzetgazdasági Minisztérium adópolitikáért felelős államtitkárságával.

Az szintén nem segíti a rendelet gyors megjelenését, illetve a munkaadók jövő évi bérpolitikai tervezése mielőbbi megkezdését, hogy a hatályos törvény, de a parlamenti vitán lévő tervezet szerint is a kormány a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanáccsal (NGTT) kapcsolatos konzultációt követően jelenteti meg a minimálbéres rendeletét. Erre pedig eddig még nem került sor. Az NGTT legközelebbi plenáris ülése január ötödikén lesz, a napirend kialakítása jelenleg is folyamatban van − mondta a Napi Gazdaság érdeklődésére Parragh László, az MKIK elnöke, egyben az NGTT soros elnöke. Eddig az első, alakuló ülésen felvetődött témák folytatása, illetve az egészségügy átalakítása került fel a napirendi pontok közé.

A minimálbér, a garantált bérminimum és a bérajánlás számai egyelőre fixek, lévén ezekkel tervezte a minisztérium a jövő évi költségvetést, ám ha a gazdasági helyzet vagy az IMF-tárgyalások miatt esetleg újra kell tervezni a költségvetést, előfordulhat, hogy ezeket is módosítani kell.