Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A honlapon már olvasható másfél milliárd euró (450 milliárd forint) összértékű mintegy 60 nyitott pályázat. A magyar nyelvű webes felületet folyamatosan frissítik. Kiss Antal emlékeztetett: 2014-2020 között több mint 130 milliárd euró közvetlen uniós forrás áll rendelkezésre.

A kormány 2014 decemberben hozta létre a budapesti székhelyű, brüsszeli képviselettel rendelkező Magyar Fejlesztési Központot azzal a feladattal, hogy elősegítse a tagországok számára rendelkezésre álló közvetlen uniós források elnyerésében a magyar pályázókat, az operatív programokban szereplő közvetett uniós támogatásokon túl - mondta el az ügyvezető igazgató.

Kiss Antal ismertette, hogy a www.palyazatokmagyarul.eu honlapon témák szerint lehet keresni az érvényes kiírások között, olvasható a tenderhez kapcsolatos dokumentáció angolul, illetve szerepelnek a weboldalon a pályázat megírását segítő akkreditált tanácsadó cégek is.

A miniszteri biztos beszámolt arról, hogy létrehozták a www.nyeromagyarok.eu honlapot is, ahol a központi uniós forrásokból megvalósított sikeres magyar pályázatokat ismertetik.
Perger István, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének kommunikációs vezetője kiemelte, hogy az Európai Unióban több központi program is működik, példaként említette egyebek között az Erasmus+, a Horizont 2020 és a Kreatív Európa programot, amelyek jelentős támogatási kerettel rendelkeznek.